VERZORGING VOOR KAT & HOND
Uw huisdier verdient een goede verzorging!

Behandelingen

In de trimsalon worden de volgende behandelingen toegepast:

Knippen:

Met knippen korten we de vacht in met behulp van een schaar met twee rechte zijden. Voorbeelden van honden die geknipt worden zijn Poedels en de Bichon Friseé.

Effileren:

Effileren wordt met een schaar geknipt waarvan een of twee kanten getand is. Hiermee wordt de vacht uitgedund of ingekort. Het voordeel hiervan is het natuurlijke effect op de vacht. Bijvoorbeeld bij de vachten van: Spaniëls, Setters en Retrievers.

Plukken:

Sommige hondenrassen hebben een ruwharige vacht. Dat wil zeggen dat de hond een dubbele vacht heeft waarvan de bovenlaag niet altijd vanzelf uitvalt. Deze bovenlaag moet er met de hand uitgeplukt worden om jeuk en huidirritatie tegen te gaan. Plukje voor plukje met de hand en dient ongeveer 2 x per jaar te gebeuren. Dit is zeker niet pijnlijk voor de hond omdat het haar los zit en de hond alleen geplukt wordt wanneer het ook echt ‘plukrijp’ is. Voorbeelden van honden die geplukt worden zijn de Jack Russel, Cairn Terriër, Border Terriër en de ruwharige Teckel.

Strippen: 

Dit is plukken van de vacht van de ruwharige hond maar dan in laagjes. Hierbij zal de hond niet helemaal “bloot” geplukt worden maar ziet het er allemaal wat natuurlijker uit. Vereiste is wel dat de hond wat vaker (ongeveer 4 x per jaar) een bezoekje aan de trimsalon brengt. Strippen gebeurt bijvoorbeeld bij de Cairn Terrier, Jack Russel of de Teckel.

Ontwollen: 

Bij het ontwollen van de hond gaat het erom dat de losse ondervacht van de hond wordt verwijderd om verstikking van de huid en jeuk tegen te gaan. De hond haart dan aanzienlijk minder uit in huis. De hond wordt gewassen en de vacht wordt ontdaan van dode haren door middel van het uitblazen van de haren met behulp van moderne apparatuur. Daarna wordt de vacht in model getrimd. Deze behandeling is geschikt voor bijvoorbeeld: de Collie, Friese Stabij, Herder en de Retriever.SOCIAL MEDIA

Vragen?
Of interesse in de werkzaamheden van Linda?
Laat het weten!

KVKnr 68523475
Bank NL03 ABNA 0418045577
Btw-idnr NL001441414B30

SOCIAL MEDIA