VERZORGING VOOR KAT & HOND
Uw huisdier verdient een goede verzorging!

De grasaar

 

Tijdens de zomermaanden kunnen bij de hond op verschillende plaatsen grasaren doordringen in het lichaam o.a. tussen de tenen of in de oren. De graszaden kunnen ook bij het oog of zelfs achter de oogbol terechtkomen. Hierdoor kan een ontstekingsreactie optreden. De verschijnselen kunnen zeer heftig zijn.

grasaar

Oren

De grasaar kan ook in het oor kruipen. Vooral honden met lange hangoren zoals bijvoorbeeld spaniƫls zijn hier gevoelig voor. De hond kan dan tijdens de wandeling fanatiek met de kop gaan schudden en krabben bij het oor. Het vervelende is dat de grasaar steeds dieper in het oor gaat kruipen. Het is dan belangrijk zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de dierenarts zodat de grasaar verwijderd wordt. Dit ter voorkoming van blijvende schade aan het oor van de hond.

Tenen

De grasaar kan ook tussen de tenen kruipen. Hij zal dan aan de plek gaan likken en soms is een insteekgaatje in de huid zichtbaar. De hond kan kreupel gaan lopen als de punt van de grasaar zich onder de huid bevindt. Ga dan naar de dierenarts om verder leed te voorkomen zodat de grasaar verwijderd kan worden.

grasaar poot

Preventie

Ter voorkoming dat de grasaren veel ellende en schade veroorzaken. Na iedere wandeling de hond even controleren of er zich  grasaar stukjes bevinden op vooral poten en de kop(oren/ogen).SOCIAL MEDIA

Vragen?
Of interesse in de werkzaamheden van Linda?
Laat het weten!

KVKnr 68523475
Bank NL03 ABNA 0418045577
Btw-idnr NL001441414B30

SOCIAL MEDIA