VERZORGING VOOR KAT & HOND
Uw huisdier verdient een goede verzorging!

Werkwijze

Wat gebeurt er met je hond in de trimsalon:

Het is belangrijk dat de hond van jongs af aan went aan de trimsalon. Voor de hond is het goed het afscheid zo kort mogelijk te houden. De hond zal de trimtafel de eerste keer vreemd vinden maar dat went snel.
De meeste honden laten zich rustig behandelen en genieten van de aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt helemaal door geborsteld en gekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Je kunt je hond het ontklitten besparen als je de vacht regelmatig borstelt en kamt. Na de borstel en kambeurt, krijgt je hond een trimbeurt passend bij het vachttype.

Zorg dat de trimbeurt zo prettig mogelijk begint:

  • Laat je hond goed uit voordat je de hond naar de trimsalon brengt.
  • Probeer de hond zo droog mogelijk te brengen aangezien een natte vacht niet goed te behandelen is.
  • Indien je hond een medische afwijking, besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm e.d), loops is, graag van te voren laten weten. Zorg dat de hond vrij van vlooien is.

Ook in de winter is het belangrijk je hond te laten trimmen:

Veel mensen denken dat in de winter de hond niet getrimd hoeft te worden. Als het koud is biedt de vacht immers bescherming en wij trekken ook een dikke winterjas aan.

Een hond heeft een andere manier om warm te blijven dan mensen. Honden zweten door de tong (hijgen) en verliezen zweet door de voetzolen. Hierdoor kan een gladharige jack russel met een enkele vacht van korte haartjes, toch gewoon naar buiten in de winter zonder bescherming! De hond krijgt het wel koud als hij een natte vacht krijgt omdat hij in de regen loopt. Als je hond dan stilstaat zal hij beginnen te rillen. Rillen is een natuurlijke manier om weer warm te worden. De spieren komen in beweging waardoor er weer warmte geproduceerd wordt.

Voor de winterperiode is het belangrijk om de vacht winter klaar te maken. Dit houdt in dat de trimster de haren klitvrij maakt. Hierdoor behoudt je de natuurlijke isolatie van de vacht. Ook worden de voetjes haar vrij geknipt zodat er geen klonten sneeuw tussen de tenen blijven plakken. Dit is zeer onprettig voor de hond en dan willen sommige honden niet meer verder lopen. Hier kun je wat aan doen, door de voetjes vooraf in te smeren tussen de tenen met bv vaseline en de beharing aan de pootjes niet te lang te laten. Daarvoor kan een wat kortere vacht dus heel praktisch zijn in de winter! Verder zal een kortere vacht sneller drogen in de winter en zal minder snel klitten na een flinke regenbui.

 SOCIAL MEDIA

Vragen?
Of interesse in de werkzaamheden van Linda?
Laat het weten!

KVKnr 68523475
Bank NL03 ABNA 0418045577
Btw-idnr NL001441414B30

SOCIAL MEDIA